0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out
0
Items : 0
Subtotal : 0.00
View CartCheck Out

WG Film söker Postproduktions-producent/Teknisk koordinator 

WG Film är ett dokumentärfilmsproduktionsbolag som med stor framgång producerar kreativa dokumentärfilmer för den internationella marknaden. Varje dag kommunicerar vi med människor från hela världen, WG films nätverk har vuxit sig starkt under många år av internationella samarbeten.

Vi är fem personer med ett starkt engagemang som arbetar, på vårt fina kontor i Malmö. Även om vi är ett av Sveriges största dokumentärfilmsbolag så är vi ett relativt litet företag, och alla medarbetare förväntas hugga in där det behövs. Vi producerar film för TV och biograf sedan över tjugo år. En del av våra filmer är: BANANAS!*, BIKES vs CARS och den Oscar-nominerade samproduktionen Burma VJ. Senast i raden är Becoming Zlatan och Dead Donkeys Fear No Hyenas.

Vem söker vi?
Nu ska vår kollega Emma gå på mammaledighet och vi söker därför en person med många färdigheter. Tjänsten gäller ett vikariat på 1 år med start i mitten på juli. Du som söker måste verkligen gilla att jobba med teknik på alla plan kring filmproduktion, i utvecklingsstadiet, såväl som i postproduktion.
Arbetsuppgifterna innefattar:
– Koordinering och planering inför inspelning samt strukturering/digital omkodning av nytt filmat material. Det är även bra om du är intresserad av att klippa.
– Koordinering av postproduktioner: att samordna alla funktioner under postproduktionens gång, förbereda bild/ljud/grafik till mastring, samt hålla deadlines för leveranser till TV, distributörer, festivaler och bio.
– Ansvar för all teknik på bolaget: detta innebär upprätthållande och organiserande av befintlig teknik samt ansvar för nya tekniska inköp till kontoret.
– Om du har grafikkunskaper och erfarenhet av bildbehandling är det ett plus. Det är även bra om du är intresserad av hemsidearbete (Wordpress).
 
Grundkraven är:
– Goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
– Avancerad- eller medelkunskap i Avid Media Composer
– Mycket god kunskap i videoformat/olika videostandarder
– Grundläggande kunskaper i grafik/bildbehandlingsprogram (Adobe)
– Datakunskap (Mac och PC)

Som person är du mycket strukturerad, noggrann och lösningsorienterad. Du är mån om att upprätthålla kvalitén i det arbetet vi gör, och måste trivas med att stundtals jobba i ett högt tempo. Filmbranschen är också en bransch i ständig förändring, vilket sätter krav på dig att ta till dig nya kunskaper på egen hand.

Vi jobbar för att producera filmer som berör och påverkar människor, där vi försöker utmana oss själva till att berätta de mest relevanta, mest spännande och starkaste historierna – och för att få ut dem till en bred internationell publik. Det är ett stort arbete som kräver ett bra team, i det teamet vill vi att du ska ta plats!

Hör av dig med din ansökan till film@wgfilm.com. Vi kommer försöka träffa kandidater med start vecka 18, så hör gärna av dig så snart som möjligt. Se mer om vilka vi är och våra produktioner på www.wgfilm.com.

About the author

Leave a Reply